Nyfiken på Windows 8? Vi visar de viktigaste nyheterna för utvecklare

Den 12 oktober håller jag och Chris Klug ett seminarie på Active Solution om de viktigaste nyheterna i Windows 8 för dig som är utvecklare.

Vi visar bland annat vad det nya Metrogränssnittet innebär för utvecklare samt hur det ser ut i praktiken att utveckla mot de nya API:erna – med exempel i C#/XAML och HTML5/JavaScript.

Dessutom bjuder vi på macka och öl efteråt 🙂

Läs mer och anmäl dig här.

Category: windows8

Kommentarer på plats, GIT och TeamCity

Äntligen är min blogg en riktig blogg: nu finns kommentarer på plats. Har också arbetat en del med sånt som inte syns: använder nu GIT som VCS (för skojs skull och för att lära mig) och har satt upp TeamCity som bygg- & deployserver. Continuous deployment – here I come! 😀 Nu väntar jag bara med spänning på att automatiserad spam – så jag måste införa en CAPTCHA-kontroll…

HelloWorld – ‘Publicera bloggpost’ implementerad!

Wohoo – nu är jag live och kan publicera bloggposter! Har inte lagt någon tid på formatering av text så det kommer se lite oformaterat ut till att börja med. Nästa funktion som jag lägger till måste bli “Kommentera bloggpost” – annars kommer jag inte kunna kalla det här för en blogg. Jag kommer posta mer om hur jag bygger bloggen inom kort. Men kort kan sägas att den kör ASP.NET MVC 3 på Windows Azure och använder NHibernate som ORM mot SQL Azure.