Presentation och demokod från DevSum

Developer Summit som gick av stapeln förra veckan var verkligen en lyckad konferens med väldigt många fantastiska sessioner, inte minst keynoten dag två från Aral Balkan som talade om vikten av att designa för människor och att skapa förutsättningar för bättre användarupplevelser. Otroligt inspirerande!

Själv höll jag en session om ASP.NET Web API – här finns bilderna jag visade.

De demonstrationer jag visade med ASP.NET Web API finns här.

Category: Konferenser, devsum

Windows Azure-seminarier i Örebro och Linköping den 5/6

Den 5 juni håller jag två seminarier om Windows Azure i SweNugs regi:

Det första seminariet är ett frukostseminarie i Örebro och innebär en djupdykning i Windows Azure-plattformen – där jag bland annat kommer gå igenom Worker Roles och Azure Service Bus samt hur du migrerar befintliga system till Windows Azure. e-man står för lokal och en lättare frukost, föreläsningen drar igång vid 8.30 men dörrarna öppnar 08.00.

Vart: Nikolaigatan 3, Örebro
När: 08.00-11.00 den 5:e Juni
Anmäl dig här.

Det andra seminariet är ett kvällsseminarie i Linköping och innehåller en introduktion till Windows Azure-plattformen, där jag kommer gå igenom grunderna i plattformen, demonstrera vilka tjänster som finns och hur du kan skapa en webbaserad applikation som körs i Windows Azure. Seminariet börjar kl 18.00 och Sigma står för lokal och något att äta.

Vart: Teknikringen 10, Linköping
När: 18.00-20.00 den 5:e Juni
Anmäl dig här.

Category: azure, seminarie

Bilder från TechDays-presentationer

Actives gaddning

Sveriges största Microsoft-konferens Techdays som hölls förra veckan i Örebro blev ett riktigt roligt event för oss på Active Solution: vi hade fyra talare på nio olika sessioner; vi vann Microsoft Awards med Azure-lösningen vi byggt åt film2home och vi lyckades få en stor andel Techdays-deltagare, inklusive Microsofts VD Per Adolfsson, att bära vår tatuering 🙂

I tisdags höll jag en session på pre-konferensdagen om REST-baserade tjänster med det nya ramverket ASP.NET Web API. Powerpoint-bilderna från presentationen “REST på Microsoft-stacken” finns här.

I onsdags höll jag en presentation som handlade om hur du migrerar befintliga system till Windows Azure. Powerpoint-bilderna från presentationen “Migrera befintliga system till Azure” finns här. Denna session spelades också in och kommer (hoppas jag) göras tillgänglig via TechDays-webben.

Category: Techdays