TechDays 2014

Förra veckan medverkade Active Solution på Sveriges största Microsoft-konferens TechDays. Vi medverkade i Microsofts monter och visade vårt Internet of Things-influerade spel “Candy Push Saga”, som gick ut på att via mobilen styra två robotar – som kommunicerade via Webbsocket mot en Azure Web Site. Spelet gick ut på att putta ner godisar i två hål i spelplanen. Godisar som vägdes av vågar under hålen – vågar som naturligtvis också var uppkopplade mot Azure och lagrade resultatet i table storage.

Candy Push Saga

“Candy Push Saga” in action på Techdays.

Jag gjorde ett litet inhopp innan keynote och hjälpte Dag König och Joachim Nässlander att värma upp inför keynoten med lite frågespel om programmeringsspråk man minns (eller kanske glömt i mitt fall 🙂 Kul var det hursomhelst.

Jag medverkade också i en intressant paneldebatt om molnets påverkan på arkitektur och utvecklingsprocesser tillsammans med Magnus Mårtensson, Sten Sundblad, Fredrik Normen och Dag König. Den kommer förhoppningsvis publiceras via Dag Königs blogg inom kort. Edit: här är direktlänken till vår paneldebatt.

Sedan körde jag en session om Azure Web Sites sista passet dag 2. Tack alla som kom till den sessionen trots att det var sent på dagen och sista passet! Den kod som jag demade finns tillgänglig här och de powerpoint-bilder jag visade finns här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *